Verkkosivuston turvallisuuden tarkistus

Kaspersky-sovellus sallii verkkosivuston turvallisuuden tarkistamisen ennen kuin se avataan napsauttamalla linkkiä. Verkkosivustot tarkistetaan URL Advisorin avulla.

URL Advisor tarkistaa Chromium-pohjaisessa Microsoft Edgessä, Google Chromessa tai Mozilla Firefoxissa avatuilla verkkosivuilla olevat linkit. Kaspersky-sovellus näyttää jonkin seuraavista kuvakkeista jokaisen tarkistetun linkin vieressä:

Turvallinen verkkosivu – jos linkitetty verkkosivu on Kasperskyn mukaan turvallinen;

Tuntematon verkkosivu – jos linkitetyn verkkosivun turvallisuustilanteesta ei ole tietoa;

Verkkosivu, jota tunkeilijat voivat käyttää – jos Kasperskyn mukaan hakkerit voivat vahingoittaa tietokonettasi tai tietojasi käyttämällä verkkosivua, jonne linkki johtaa;

Vaarantunut verkkosivu – jos Kasperskyn mukaan verkkosivu, johon linkki johtaa, voi saada virustartunnan tai joutua hakkeroiduksi;

Vaarallinen verkkosivu – jos linkitetty verkkosivu on Kasperskyn mukaan vaarallinen.

Voit tarkastella ponnahdusikkunaa, joka sisältää lisätietoja linkistä viemällä hiiren kohdistimen vastaavan kuvakkeen päälle.

Oletusarvoisesti Kaspersky-sovellus tarkistaa linkit vain hakutuloksista. Voit ottaa käyttöön URL-osoitteiden tarkistuksen jokaisella verkkosivustolla.

Voit määrittää URL-tarkistuksen verkkosivustoilla seuraavasti:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Napsauta pääikkunan alaosassa olevaa Asetukset-painike-painiketta.

Tämä avaa Asetukset-ikkunan.

3. Valitse Suojausasetukset-osio.
  4. Napsauta Suojattu selaus -painiketta.

Tämä avaa Suojatun selauksen asetukset-ikkunan.

5. Avaa suojatun selauksen lisäasetukset napsauttamalla Lisäasetukset-linkkiä.
  6. Valitse URL Advisor -lohkossa Tarkista URL-osoitteet -valintaruutu.
  7. Jos haluat, että Kaspersky-sovellus tarkistaa kaikkien verkkosivustojen sisällön, valitse Kaikilla paitsi määritetyillä verkkosivustoilla.
  8. Määritä tarvittaessa verkkosivut, joihin luotat Poissulkemiset-ikkunassa. Avaa tämä ikkuna napsauttamalla Hallitse poissulkemista -linkkiä. Kaspersky-sovellus ei tarkista määritettyjen verkkosivujen sisältöä.
  9. Jos haluat, että Kaspersky-sovellus tarkistaa vain määritettyjen verkkosivujen sisällön, toimi seuraavasti:
    1. Valitse Vain määritetyillä verkkosivustoilla -vaihtoehto.
    2. Avaa Tarkistettavat verkkosivustot -ikkuna napsauttamalla Määritä tarkistettavat verkkosivustot -linkkiä.
    3. Napsauta Lisää-painiketta.
    4. Anna sen verkkosivun osoite, jonka sisällön haluat tarkistaa.
    5. Valitse verkkosivun tarkistuksen tila (jos tila on Aktiivinen, Kaspersky-sovellus tarkistaa verkkosivun sisällön).
    6. Napsauta OK-painiketta.

Määritetty verkkosivu tulee näkyviin luetteloon Tarkistettavat verkkosivustot -ikkunassa. Kaspersky-sovellus tarkistaa tämän verkkosivun URL-osoitteet.

10. Jos haluat määrittää URL:n tarkistuksen lisäasetuksia, napsauta Suojatun selauksen lisäasetukset -ikkunan URL Advisor -osion Määritä URL Advisor -linkkiä. Tarkistettavat URL-osoitteet -ikkuna tulee näkyviin.
  11. Jos haluat, että Kaspersky-sovellus ilmoittaa sinulle linkkien turvallisuuden kaikilla verkkosivuilla, valitse Tarkistettavat URL-osoitteet -osiossa Kaikki URL-osoitteet.
  12. Jos haluat, että Kaspersky-sovellus näyttää tietoja siitä, kuuluuko linkki määrättyyn verkkosivustojen sisältöluokkaan (esimerkiksi Säädyttömyys, alatyylisyys), toimi seuraavasti:
    1. Valitse Näytä verkkosivustojen sisältöluokkia koskevia tietoja -valintaruutu.
    2. Valitse valintaruudut niiden verkkosivustojen sisältöluokkien vierestä, joiden tietoja haluat näkyvän kommenteissa.

Kaspersky-sovellus tarkistaa linkit määritetyiltä verkkosivuilta ja näyttää tietoja linkkien luokista valittujen asetusten mukaisesti.